Menu Sluiten

Bokkenpootjestaart

Bokkenpootjestaart! Verrassend lekker met een vulling van chocolade en een bodem van kandijkoekjes. 

Ik had er nog nooit van gehoord, maar deze bokkenpootjestaart is echt superlekker! Er zit op zich minder suiker in dan als in een normale taart en sure er zit chocolade in. Maar zo lang je voor de rest gezond eet, is er niets aan de hand. Het beste is om de dagen erna gewoon gezond te eten. Ook kan je natuurlijk een balansdag houden.

 

Tijd: voor 1 taart:

  • 30 min. bereiding
  • 1 nacht opstijven in de koelkast

    bokkenpootjestaart

Benodigdheden:

  • Men neme:
  • 260 g kandijkoekjes
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 600 ml verse slagroom
  • 4 el kristalsuiker
  • 500 g pure chocolade
  • 335 g bokkenpootjes

En zo doe je het:

  • Bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Maal de kandijkoekjes fijn in de keukenmachine.
  • Smelt de roomboter in een pannetje en meng dit met de vermalen kandijkoekjes.
  • Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Zet even weg in de koelkast om op te stijven.
  • Klop de slagroom stijf samen met de kristalsuiker.
  • Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met kokend water).
  • Snijd ondertussen 165 gram van de bokkenpootjes in kleine stukjes.
  • Giet de gesmolten chocolade bij de slagroom, terwijl je goed blijft mixen.
  • Roer dan de kleine stukjes bokkenpootjes erdoor.
  • Snijd 13 bokkenpootjes los van elkaar en zet ze tegen de rand van de springvorm.
  • Giet daarna het chocolademengsel in de springvorm en zet de taart een nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Maak de taart ten slotte af met twee bokkenpootjes erop en smullen maar!bokkenpootjestaart

 

Volg jij mij al op Facebook?

 

Volg ons ook op Social Media

Vond je dit artikel leuk? Deel het op social media