Menu Sluiten

Cellulite Cellulitis de verschillen

Wat is  het verschil tussen cellulite en cellulitis?

Cellulitis is een bacteriële infectie. Cellulitis is wat anders dan cellulite. Cellulite is een toestand van het onderhuidse vet. Hierdoor ziet je huid er uit als een sinaasappelschil. Cellulite wordt daarom ook wel sinaasappelhuid genoemd.

Hoe ontstaat cellulite?

Direct onder de huid zitten vetcellen. Deze vetcellen slaan zoveel mogelijk vet op als dat ze kunnen, waardoor ze groter worden. Vetcellen liggen in klompjes bij elkaar en wanneer de vetcellen groter en groter worden, gaan die klompjes wat uitpuilen ten opzichte van de rest van de huid die door de bindweefselstrengen niet kunnen uitzetten. Dat verschil uit zich in deukjes en dus in een hobbelige huid.

Cellulite ontstaat geleidelijk en bestaat uit 4 verschillende fases:

Fase 1

Je huid is glad en je ziet geen cellulite wanneer je staat of ligt. Als je een stukje huid tussen duim en wijsvinger neemt en erin knijpt, zie je een lichte vorming van kronkels in je huid maar geen sinaasappelhuid.

Fase 2

Je ziet de cellulite alleen als je je spieren aanspant. Wanneer je in de huid knijpt, is het uidelijk zichtbaar.

Fase 3

Je ziet de cellulite als je staat of zit.

Fase 4

Je ziet en voelt de cellulite duidelijk. De huid voelt ook hard en pijnlijk aan. Je ziet het zowel als je staat als ligt.

 

Cellulite komt veel meer voor bij vrouwen dan bij mannen, omdat het onderhuids vet bij vrouwen is opgebouwd uit steunpilaren waarop de huidlaag rust. Cellulite verandert de structuur van vet, waardoor dit niet meer in balans is.

In welke fase zit jij?

Het ligt er aan hoeveel van de Dermatic Effects Gel je nodig hebt om de cellulite aan te pakken. Voor een huid in fase 4 heb je meer nodig dan fase 1.

Oorzaken

cellulite

 1. Stress

  Wanneer er sprake is van stress, wordt er onder andere meer cortisol aangemaakt. Wanneer er meer cortisol wordt geproduceerd, wordt de behoefte aan suiker-, vet- en zoutrijk eten groter. Daarnaast kan cortisol ervoor zorgen dat de vetvoorraad in het lichaam groter wordt. Deze toename aan vetvoorraad wordt met name gezien in het buikgebied. Daarnaast zorgt stress voor verlaging van het hormoon testosteron.

 2. Te weinig slapen

  Wanneer je onvoldoende slaapt kan dit stress veroorzaken. Ook zorgt onvoldoende slaap voor een toename van het hormoon leptine. Het hormoon leptine zorgt ervoor dat je meer trek krijgt. Hierdoor kan je toenemen in gewicht en meer vet opslaan.

 3. Crashdieet

  Het volgen van een crashdieet zou het probleem alleen maar verergeren. De oorzaak is een tekort aan proteïne zodat je water gaat vasthouden. Door snel af te vallen en weer bij te komen, neemt de elasticiteit van de huid af, wat het probleem gaat verergeren.

 4. Pijnstillers

  Aspirine en ibuprofen zorgen er voor dat je huid meer vocht vasthoudt. Hierdoor neemt de cellulite toe.

 5. Roken

  Ook nicotine zorgt voor cellulite. Het zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid minder wordt. Waardoor de zuurstofvoorziening van de vetcellen minder wordt. Daardoor worden er minder afvalstoffen afgevoerd.

 6. Te weinig bewegen

  Wanneer iemand weinig beweegt, wordt de doorbloeding van het lichaam slechter. De zuurstofvoorziening van de vetcellen wordt namelijk minder en er worden minder afvalstoffen afgevoerd.

 7. Benen kruisen

  Wanneer je vaak en lang met je benen over elkaar of gekruist onder je stoel zit, verstoor je de bloedcirculatie in je benen. Probeer daarom regelmatig een wandeling te maken voor een betere doorbloeding.

 8. Erfelijkheid

  Cellulite kan erfelijk bepaald zijn. Wanneer een direct familielid cellulite heeft, is de kans groot dat jij het ook cellulite hebt of krijgt. Hoe groot deze kans is, is niet bekend.

 9. Leeftijd

  Wanneer we ouder worden neemt de elasticiteit en de dikte van onze huid af. De huid wordt slapper en onregelmatigheden kunnen hierdoor veel sneller zichtbaar worden.

 10. Geslacht

  Vrouwen hebben vaker last van cellulite. De reden is dat mannen meer testosteron hebben. Bij mannen zal dus minder snel een disbalans zijn tussen de hormonen oestrogeen en testosteron. Oestrogeen is het vrouwelijk geslachtshormoon. Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon. Beiden kunnen invloed uitoefenen op veranderingen in de bloedcirculatie, vet en bindweefsel. Zo zorgt oestrogeen ervoor dat vet wordt opgeslagen en dat de vetcellen toenemen. Hierdoor wordt er meer water en vet vastgehouden. Ook worden afvalstoffen minder goed afgevoerd. Bovendien komt cellulite vaker bij vrouwen voor. Dit omdat het elastisch bindweefsel bij vrouwen zachter en losser is.

 

 

 

 

 

 

tags: cellulite, cellulite creme prijs. cellulite gel, cellulite creme, cellulite verminderen. cellulite gel prijs, cellulitis, ageloc dermatic effects ervaringen, dermatic effects gel cellulite. dermatic effects gel reviews. dermatic effects gel prijs. dermatic effects gel kopen. hoe kom ik van cellulite af. sinaasappelhuid. cellulite oorzaak, cellulite oorzaken