Menu Sluiten

Conditioner: waarom iedereen een conditioner moet gebruiken

Gebruik conditioner na elke wasbeurtconditioner

Eigenlijk komt het erop neer dat wanneer je haar nat is je het moet verzorgen met een conditioner.

Door het gebruik van bijvoorbeeld een stijltang, föhn en het kleuren van je haar worden je haren aan de onderkant steeds dunner.
Conditioner helpt het aanvullen van lipiden en proteïnen in de haarschacht en het beschermt en verstevigd de hoornlaag.
Hierdoor beschadigt je haar minder snel en kan het langer groeien.

ONMISBAAR VERZORGINGSPRODUCT VOOR GEZONDE HAREN

Conditioner is een verzorgingsproduct met een unieke werking dat in combinatie met shampoo de meest intensieve en optimale verzorging geeft voor je haren.

Conditioners zijn geformuleerd op basis voedende ingrediënten die je haren van nature nodig hebben. Deze ingrediënten zorgen voor haren die sterk aanvoelen, glanzen en zachter zijn. Dit zorgt tevens dat je je haren makkelijker in model kunt brengen.

Conditioner wordt door de Nederlandse man anno nu nog steeds opvallend weinig gebruikt. Dat willen we veranderen want het effect is dusdanig groot dat het vreemd is dat zo’n belangrijke stap wordt overgeslagen in je persoonlijke verzorging.

DE WERKING VAN CONDITIONER

Conditioners werken op de tegenovergestelde manier van shampoos. De receptuur van conditioner bevat namelijk natuurlijke voedingsstoffen voor je haren.conditioner

Deze voedingsstoffen zoals Keratine trekken bij gebruik langzaam in je haren. Daarom dat je conditioner altijd even moet laten intrekken alvorens je uitspoelt. Conditioner sluit vervolgens de buitenste laag (culicuta) van je haren waarop deze belangrijke voedingstoffen direct opgenomen worden.

Je haren krijgen op deze manier gelijk de nodige verzorging, waardoor ze ook direct zacht aanvoelen en gezond glanzen.

Je haren worden sterker en krijgen meer vitaliteit omdat ze gevoed worden door de natuurlijke voedingsstoffen. Deze vitaliteit is belangrijk omdat je haren blootgesteld zijn aan kou, water en het dagelijks gebruik van pomade, gel of andere stylingsproducten.

Het verschil tussen gezonde haren en haren die niet voldoende voeding krijgen zie je op deze afbeelding: 

De aanvullende werking van conditioner op shampoo is zoals je ziet noodzakelijk om de algemene gezondheid van je haren in stand te houden.

Waar je jouw gezichtshuid of lichaam na het wassen ook behandeld met een voedende lotion of crème, hebben je haren dezelfde verzorging nodig.

Shampoo lost de natuurlijke vetten op, waarop conditioner deze weer aanvult. Deze werking zorgt in combinatie met elkaar voor niet vettige haren die wel glanzen en sterk zijn.

Je haren zijn tevens makkelijker in model te brengen en je hebt minder stylingsproducten nodig.

WANNEER CONDITIONER GEBRUIKEN

We raden aan om je haren niet meer dan 2-3 keer per week te wassen, opgevolgd door conditioner. Geef je haren, buiten conditioner om, ook de tijd om uit zichzelf te herstellen.

Gebruik conditioner nadat je je haren hebt gewassen zodat de conditioner goed kan inwerken. Laat de conditioner vervolgens 2-3 minuten intrekken en spoel grondig uit. Je merkt daarop gelijk de verzorgende werking van conditioner.

» Bekijk alle shampoo en conditioner sets


Nog meer haartips:

1. Doe je katoenen kussensloop de deur uit

Een satijnen kussensloop is veel beter voor je lokken omdat het een zachter oppervlak heeft. Hierdoor ontstaat er minder wrijving en is de kans dat je haar breekt tijdens de wrijving minder groot. Ook zorgt het ervoor dat je opstaat met minder klitten in je haar.

2.  Ironisch genoeg is de schaar je vriend

Helaas zorgt het knippen van je gespleten haarpunten niet voor een sneller groeiproces. Wat het wel doet is ervoor zorgen dat de gespleten punten niet verder naar boven toe kunnen splijten waardoor je nog meer van je haar af zou moeten knippen. Het beste kun je elke tien tot twaalf weken iets minder dan een halve centimeter van je punten af laten knippen. Hierdoor blijft je haar mooi en gezond en groeit het toch eerder lang.

3. Borstel je haar alsof het puur goud is

Het vaak borstelen van je haar kan schade toebrengen, zeker wanneer het nat is. Begin met nat haar ook altijd van onderaf te borstelen. Dit zorgt voor minder grote klitten waardoor je minder haarverlies krijgt. Wat ook goed is, is het borstelen van je haar met een boar bristle, een borstel met haar van een mannetjesvarken. Deze haren zijn wat buigzamer dan nylon haren en daardoor zachter voor je haar. Ook kun je met deze borstel goed de natuurlijke oliën van je hoofdhuid verdelen over de rest van je haar.

4. Breng wekelijks een olie of masker aan.

Haar dat over je schouders komt is al een aantal jaar oud en heeft dus wat meer tender loving care nodig dan alleen een conditioner. Wat het echt nodig heeft zijn vochtinbrengende maskers en oliën. Omdat een olie altijd een laagje achterlaat, kun je deze het beste aanbrengen voordat je je haar gaat wassen zodat je het vette laagje met shampoo eruit kunt wassen. Het beste resultaat krijg je wanneer je de olie op handdoekdroog haar aanbrengt en het tien minuutjes laat intrekken. De olie vult je haren op met vetzuren, en het wassen met shampoo zorgt ervoor dat deze in het haar worden gesloten

5. Knoop nooit meer een grote badhanddoek om je natte haar heen

Wat kan er nou zo slecht zijn aan je haar in een handdoek stoppen? Nou, best veel. Je haar komt namelijk vast te zitten in de vezels en dat zorgt ervoor dat het breekt. Ook doen veel vrouwen de handdoek te strak om hun hoofd waardoor de kleine haartjes die beginnen te groeien ook afbreken. Beter kun je een zachte, ultradunne microvezel handdoek gebruiken die veel zachter is voor je haar.

6. Maak een paardenstaart op een andere plek

Een super simpele tip, maar wel effectief. Gewoon niet altijd je staart op dezelfde plek vastmaken helpt het tegengaan van slijtage op die plek.

7. Spoel je haar altijd na met koud water

Koud water zorgt ervoor dat je haarschubben sluiten, waardoor vocht in je haar blijft zitten en het minder beschadigd kan raken door hitte. Fijn is anders, maar gelukkig hoef je maar een paar seconden na te spoelen voor een mooie glanzende en gezonde haardos.

Volg jij mij al op Facebook?

tags: conditioners, conditioner

Volg ons ook op Social Media
error

error

Vond je dit artikel leuk? Deel het op social media