Menu Sluiten

Gepofte biet met quinoa en pistache

Zoete aardappelen poffen in de oven doe ik best vaak (deze gouwe ouwe is m’n favo), maar een rauwe biet had ik nog nooit gepoft. Nou guess what: dat ga ik vaker doen! En al helemaal deze combi, ga het zelf maar eens proeven.

Ok, een biet poffen duurt wel even, maar in dat uur kun je allerlei andere dingen doen, en de vulling is zo klaar. De hoeveelheden hieronder zijn voor twee personen voor de lunch. Als je dit als diner eet met z’n tweetjes, verdubbel je dus simpelweg de hoeveelheden en eet je twee bietjes per persoon.

Dit recept is (een variant op) een uitvinding van de Allerhande, mijn favo culinaire blad sinds we er zelf in staan te shinen met zes pagina’s :D. Okay, here we go!

Men neme (voor 2 personen):
– 2 bieten
– 100 gram quinoa
– 350 gram Hüttenkäse
– 1 hand verse bladpeterselie
– 1 hand gezouten pistachenootjes
– 200 gram bimi (broccoli kan ook)

En zo doe je het:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Schil de bieten. TIP: om rode handen te vermijden, schil je ze onder water, in een beslagkom of zo, gevuld met water dus.
– Snijd de bietjes in het midden in, bijna tot onderaan, maar niet helemaal door.
– Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
– Wikkel de bieten in aluminiumfolie en prik er nog wat gaatjes in met een vork. Poffen maar! Leg ze een uur in de oven.
– Ondertussen maak je de vulling. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en roer door de Hüttenkäse.
– Kook de bimi een minuut of vijf.
– Hak de peterselie en de pistachenootjes fijn en roer de helft daarvan door het quinoa-Hüttenkäse-mengsel.
– Als de bieten klaar zijn (je kunt er met een vork vrij makkelijk inprikken), duw je ze open en doe je er een schep van de vulling in. De rest serveer je naast de bietjes.
– Maak af met de overgebleven pistache en peterselie en serveer de bimi ernaast. Je kunt dit prima lauw of koud eten.

Ziet dat er niet lekker uit? Is het ook!

Ingewikkeld (1 t/m 5): ✯
Duur: 1 uur en 15 minuten

 

 

 

gezonde recepten, gezond recept, afvallen, afslanken, gezond afvallen, gezond afslanken, 10 kilo afvallen, 5 kilo afvallen, gezond, gezond eten, gezond recept, gezonde recepten, hoe kan ik afvallen, hoe kan ik snel afvallen, hoe kan ik gezond afvallen, hoe kan ik gezond afslanken, tagliatelle, tagliatelle recept, bloemkoolrijst, bloemkoolrijst recept, afvallen met gezond eten, afslanken met gezond eten, afslanken gezond eten, afvallen gezond eten, afslanken gezonde recepten, snel afvallen, snel afslanken,