Menu Sluiten

Glutenvrije en suikervrije wafels

Glutenvrije & Suikervrije Wafels

Glutenvrije en suikervrije wafels

Dit is echt een heel lekker & gezond recept! Wie zei dat gezond eten niet lekker is? Deze glutenvrije en suikervrije wafels zijn ook lekker met bijvoorbeeld bosbessen,  Een healthy & skinny recept. Om als ontbijt of bijvoorbeeld als lunch te eten

Glutenvrije producten veroveren de schappen van de supermarkt. De afgelopen vier jaar is de markt van glutenvrije producten namelijk wereldwijd verdubbeld tot ongeveer 23 miljard dollar. Goed voor de voedingsmiddelenindustrie, maar echter niet goed voor jou als je gezondheid en vitaliteit je lief zijn. 

Waarom zou je gluten willen vermijden?

Gluten is een bepaald soort eiwit dat zit in tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut en couscous. Een bepaald bestanddeel van dit eiwit, gliadine genaamd, maakt een ander stofje aan, zonuline, dat de doorlaatbaarheid van je darmslijmvliezen aantast. Daardoor kunnen er kleine gaatjes in je darmslijmvlies ontstaan, wat ook wel een lekkende darm wordt genoemd. Een lekkende darm kan bovendien veel problemen geven, want hierdoor komen er via je darmwand stofjes in je bloed terecht die hier niet thuis horen. Stofjes die eigenlijk op weg waren naar de uitgang zeg maar. Klachten die kunnen ontstaan als gevolg van een lekkende darm zijn heel divers, van bijvoorbeeld allerlei huidproblemen tot allergieën, van auto-immuunziektes tot onder andere ontstekingen en van langdurige vermoeidheid tot allerlei ziektes als gevolg van voedingsstoffen die in je darm niet meer goed worden opgenomen.

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

De ingrediënten:
  • 50 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • paar blauwe bessen
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • Beetje kaneel voor de smaak
  • 1 volle el kwark
  • Geraspte pure chocola
  • Kokosolie
Glutenvrije & Suikervrije Wafels

Hoe maak je de glutenvrije en suikervrije wafels?

  1. Verwarm eerst het wafelijzer voor op de hoogste stand en vet het vervolgens in met wat kokosolie wanneer hij heet is.
  2. Meng daarna de amandelmeel, amandelmelk, ei, kaneel, bakpoeder, baking soda en kaneel in een kom en klop vervolgens goed met een garde. Giet het mengsel in het inmiddels voorverwarmde wafelijzer en na ongeveer 4-5 minuten is deze heerlijke wafel klaar om op gegeten te worden.
  3. Vergeet niet nog de kwark, plakjes banaan, blauwe bessen en geraspte chocola eroverheen te doen!

Eet smakelijk!

Nog meer glutenvrije en suikervrije recepten? Klik hier…