Menu Sluiten

Healthy salade met kip, kikkererwten en avocado

Dit gerecht is een geweldig recept voor als je je uitgeput of lamlendig voelt. Een bord vol eiwitten, gezonde vetten en vezels, kan het nog beter? De combi van sesamzaad en kikkererwten, die ik hier zelf geweekt heb, geeft nog eens een extra eiwitten-boost. Van deze salade word je fit, gezond en mooi.

Deze Skinny & Healthy salade doet het altijd goed.

Een toprecept voor een flinke energieboost. De ideale combi voor als je lekker skinny bezig bent.

Deze healthy salade is een geweldig recept voor als je je uitgeput of lamlendig voelt. Een bord vol eiwitten, gezonde vetten en vezels, kan het nog beter? De combi van sesamzaad en kikkererwten, die ik hier zelf geweekt heb, geeft nog eens een extra eiwitten-boost. Van deze salade word je fit, gezond en mooi.

Men neme (voor 1 persoon):


– 1 klein (biologisch) stukje kipfilet
– halve avocado, in blokjes gesneden
– 1 kleine tomaat, in blokjes gesneden
– een klein blikje kikkererwten OF een pak van 500 gram, waar je uiteindelijk een volle hand van gebruikt
–  1 wortel, in plakjes gesneden
– paar mooie blaadjes kropsla
–  halve lenteui, in ringetjes gesneden
– eetlepel sesamzaad, geroosterd
– halve citroen
– olijfolie
– peper en zout

En zo maak je de healthy salade:

– Stel dat je zelf je eigen kikkererwten wilt weken, dan moet je een dag van te voren beginnen. Want de kikkererwten moeten minstens 12 uur weken in een kom. Ik snap het gebrek aan geduld, maar het is super easy en heel voordelig. Van de rest kun je bijvoorbeeld hummus maken, of je vriest de geweekte erwten in voor een andere keer. De erwten haal je uit het pak, doe je in een kom met water en zet je weg. Na 12 uur weken moet je de kikkererwten een paar uur koken (zie verpakking voor de precieze tijd). Voilà, je verse kikkererwten zijn daar!

Even een nachtje zo laten staan en je hebt de volgende dag eigengeweekte kikkererwten!

– Voor de salade spoel je de kropsla bladeren schoon en leg je deze op een bord.
– Verwarm een grillpan (en anders een gewoon pannetje), strooi wat peper, zout en een paar druppels olijfolie over de kipfilet en grill deze gaar met mooie grillstreepjes om en om.
– Strooi de tomaat, lenteui, wortel over de kropsla.
– Snijd dan de avocado in parten.
– Haal de kipfilet uit de pan en snijd deze in repen van ongeveer 1 centimeter dik.
– Leg om en om de avocado en de kip op de salade.

Snijd mooie stukken avocado en kip, dat smaakt nog lekkerder 😉

– Strooi vervolgens de kikkererwten over de salade: uit het blikje kunnen ze er zo in, als je zelfgekookte gebruikt is 1 volle hand is genoeg.
– Strooi vervolgens het sesamzaad over de salade en maak de salade af met de basilicum.
– Breng het geheel op smaak door het sap uit de citroen te knijpen, wat peper en zout een een scheut olijfolie.

Enjoy deze healthy-boost!

 

Volg jij mij al op Facebook?

Volg ons ook op Social Media

Vond je dit artikel leuk? Deel het op social media