Menu Sluiten

Nourish The Children

Doneer geen geld maar voedsel! 

vitameal
Koop of doneer 1 zak VitaMeal met het project Nourish the Chrildren. Hiermee voed je niet alleen hongerige kinderen in Malawi, maar geef je ze één maand lang te eten.
In 1 zak VitaMeal zitten 30 maaltijden in en kan 1 kind een maand lang eten.
Wanneer jij aan Nourish the Children® (NTC) doneert, doet Nu Skin Enterprises™ hetzelfde. Per donatie  doneert het bedrijf zelf één extra zak om nog een kind 30 dagen lang te eten te geven.

vitamealNourish the children® – EEN UNIEK CONCEPT

Nourish the Children® is een initiatief dat zakelijke beginselen toepast om het hongerprobleem bij kinderen op een duurzame manier aan te pakken. Aan de basis van het programma ligt uiterst voedzaam eten dat door voedingswetenschappers van Nu Skin ontwikkeld werd: VitaMeal. De verkoopleiders, klanten en medewerkers van het bedrijf kunnen VitaMeal kopen en het voedsel doneren aan een externe non-profitorganisatie die gespecialiseerd is in het verdelen van voedselhulp onder mensen die lijden aan ondervoeding en hongersnood. Sinds 2002 hebben Nu Skin en haar verkoopleiders, klanten en medewerkers zo’n 600 miljoen maaltijden geschonken aan ondervoede kinderen wereldwijd. Net als bij andere producten van Nu Skin, krijgen de distributeurs een commissie uitbetaald en haalt Nu Skin een winstmarge uit iedere verkoop van VitaMeal. Die winstmarge is lager dan de winstmarge op nagenoeg alle andere producten van Nu Skin.

Waarom Nourish the Children®?

Met Nourish the Children® weet je waar je geld naartoe gaat: voedzame VitaMeal. Je weet dat je geschonken VitaMeal gebruikt zal worden om behoeftige kinderen te eten te geven. Je weet dat je donaties bijgepast worden en programma’s voor opleidingen en ziektepreventie zullen bevorderen. En je weet dat je een verschil maakt, want iedere dag krijgen zo’n 130.000 kinderen over de hele wereld te eten.

Koop en schenk iedere maand VitaMeal en moedig vrienden aan om hetzelfde te doen.

Nu Skin viert de kaap van de 600 miljoen geschonken maaltijden aan ondervoede kinderen via het Nourish the Children®-initiatief

In augustus 2018 viert Nu Skin Enterprises, Inc. een mijlpaal: sinds de oprichting van het Nourish the Children®-initiatief in 2002 werden al 600 miljoen maaltijden gekocht en geschonken. Ondervoede kinderen krijgen via een van de externe liefdadigheidspartners van Nourish the Children® het bijzonder voedzame VitaMeal nadat verkoopleiders, klanten en medewerkers van Nu Skin de zak met eten gekocht en geschonken hebben.

vitameal

“Iedere dag krijgen meer dan 130.000 ondervoede kinderen wereldwijd te eten dankzij de gulle donaties van de Nu Skin-familie”, aldus Steven J. Lund, uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur en Executive Director van Nourish the Children. “We zijn iedereen dankbaar die het Nourish the Children-initiatief steunt, maar zijn ons ervan bewust dat er nog veel meer nodig is dan dit. Ik heb goede hoop dat we samen verder een verschil kunnen maken in het leven van kinderen en ze hoop kunnen geven op een mooiere toekomst.”

Sinds het bestaan van het initiatief hebben de liefdadigheidspartners van Nu Skin gemeld dat met de VitaMeal-donaties kinderen in meer dan 50 landen geholpen konden worden.

EEN UNIEKE OPLOSSING VOOR EEN WERELDWIJD PROBLEEM

Uitdaging:
vitameal

Volgens het Wereldvoedselprogramma:

  • Ondervoeding is de oorzaak van bijna de helft (45%) van de sterftegevallen bij kinderen jonger dan 5 jaar, goed voor 3,1 miljoen kinderen per jaar.
  • 66 miljoen kinderen in de basisschool zitten met honger in de klas. In Afrika alleen al zijn dat er 23 miljoen.

Ieder jaar sterven miljoenen kinderen aan oorzaken die verband houden met ondervoeding. Het is duidelijk dat de huidige humanitaire inspanningen niet voldoende zijn om dit dringende wereldwijde probleem aan te pakken.

Oplossing

Via het Nourish the Children®-initiatief zorgt Nu Skin voor een constante levering van voedzaam eten voor ‘s werelds meest behoeftige kinderen. De verkoopleiders en klanten van Nu Skin kunnen op die manier hun steentje bijdragen aan essentiële humanitaire steun. Door de zakelijke beginselen toe te passen en aan de aankoop van VitaMeal een commissie te koppelen, wordt een programma gecreëerd met een grotere kans op duurzaamheid. Vele liefdadigheidsacties zijn eenmalig of gebonden aan tijdelijke contracten. Het Nourish the Children®-initiatief biedt echter een structuur die sinds 2002 een duurzame en constante voedselvoorziening in stand houdt.

 

HUMANITAIRE INNOVATIE

Hoe werkt Nourish the Children® precies?
vitameal STAP 1

In Malawi, China en de Verenigde Staten wordt in contractuele faciliteiten het uiterst voedzame VitaMeal geproduceerd.

vitameal STAP 2

Verkoopleiders en klanten kunnen VitaMeal kopen.

vitameal STAP 3

De kopers kunnen ervoor kiezen om de VitaMeal te houden of te schenken. Nu Skin maakt het makkelijker om te doneren aan externe liefdadigheidsorganisaties.

vitameal STAP 4

De externe liefdadigheidsorganisaties vervoeren de geschonken VitaMeal en verdelen het onder ondervoede kinderen over de hele wereld.

RESULTAAT = MEER DAN 130.000 KINDEREN KRIJGEN IEDERE DAG TE ETEN, ONTSNAPPEN UIT DE SPIRAAL VAN ONDERVOEDING EN KUNNEN ZICH ONTWIKKELEN ZOALS HET MOET.

Hoewel de VitaMeal zelf een heel grote impact op het leven van de kinderen heeft, houden de donaties veel meer in dan alleen maar een maaltijd. Deze voedseldonaties zijn namelijk ook een kans om het leven van mensen te verbeteren door onderwijs en tewerkstelling en door ze zelfvoorzienend te leren zijn.

Kinderen naar school krijgen

De VitaMeal-donaties worden gewoonlijk verdeeld via schoolprogramma’s. Omdat ouders die in armoede leven hun kinderen vaak liever naar school sturen voor een gratis maaltijd dan thuis te houden om te werken. Dit geldt vooral voor meisjes. De Wereldbank bevestigt dat geen enkele investering zo efficiënt is als meisjesonderwijs om ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken.

Een constante stroom van donatiesvitameal

Als maatschappelijk bedrijfsinitiatief zorgt Nourish the Children® voor een constante en alsmaar toenemende stroom van voedseldonaties via een incentive om VitaMeal te kopen, schenken en promoten. Doordat in de prijs van het voedsel een commissie inbegrepen is, kunnen distributeurs tijd en middelen investeren om anderen aan te sporen om hun steentje bij te dragen in de strijd tegen ondervoeding. De VitaMeal-donaties worden verhoogd met het bijpassingsprogramma van Nu Skin.

Economische kansen scheppen

De VitaMeal-fabrieken in Malawi en het Chinese vasteland verlagen de transportkosten en steunen de lokale economie.

Bijdragen tot zelfvoorziening

Een deel van de opbrengsten van de VitaMeal-aankopen wordt geschonken aan de Nu Skin Force for Good Foundation® ter financiering van landbouwonderwijs in het dorp Mtalimanja in Malawi. Een hogere landbouwproductie zou de nood aan voedselhulp in Malawi kunnen verzachten in de toekomst.

VITAMEAL – MEER DAN EEN MAALTIJD

vitameal

Ondervoede kinderen missen de belangrijkste voedingsstoffen in hun maaltijden, wat de ontwikkeling van hun hersenfuncties, botten en immuunsysteem kan verstoren. De humanitaire voedselhulp bestaat voornamelijk uit granen, zoals maïs, die bepaalde essentiële voedingsstoffen voor een gezonde ontwikkeling missen.

VitaMeal is speciaal ontwikkeld voor ondervoede kinderen  of gezinnen en wordt vervaardigd door Nu Skin® – een bedrijf met uitgebreide ervaring op het gebied van voeding. In samenwerking met een expert in kinderondervoeding  in de derdewereldlanden ontwikkelde Nu Skin® VitaMeal, een vegetarisch en niet-zuivelproduct waaraan gemakkelijk ingrediënten kunnen worden toegevoegd zodat het past bij elke smaak en cultuur. Ieder VitaMeal-pakket bevat 30 kindermaaltijden of genoeg voedsel om een kind een maand lang elke dag één voedzame maaltijd te geven.

VitaMeal biedt:

  •   Een evenwichtige samenstelling van koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels
  •   Essentiële vetzuren die vereist zijn voor een normale hersenontwikkeling, een gezonde huid en een immuunsysteem
  •   Elektrolyten die nodig zijn voor het behoud van een normale vloeistofbalans en spierfunctie
  •   25 essentiële vitamines en mineralen, inclusief vitamine A voor een normaal gezichtsvermogen en immuunfuncties naast voedingsstoffen voor een normale groei en skeletontwikkeling

BESTELLEN van een Vitameal:

VitaMeal-pap van geroosterde mais en sojabonen (1 zak)