Menu Sluiten

Nutriol Haarkuur

De Nutriol haarshampoo bevordert sterker en gezonder haar waardoor je haar beter gaat groeien!

Het maakt je haar gezonder en sterker

Of het nu totaal onverwachts of genetisch onvermijdelijk is, kaalheid of dunner wordend haar is nooit leuk. Desondanks kan je er wel wat aan doen.

Zou het niet geweldig zijn als je hier zelf iets aan kon doen? Niet alleen gezonder haar, maar ook haar dat beter groeit?
Het is natuurlijk ook vervelend genoeg als je haar dunner wordt. Of als je ook al kaal wordt. Dit kan komen doordat je ouder wordt maar ook door chemo kuren.

Dankzij een gepatenteerde technologie bevordert Nutriol® de vitaliteit van je haar en hoofdhuid. Ook zorgt het zo voor levenslang gezond ogend haar.

Nutriol bevat onder andere Tricalgoxyl®. Dit is een klinisch bewezen derivaat van zeewier dat ontwikkeld is door een Europees laboratorium. Nutriol is in het bijzonder ontwikkeld om de hoofdhuid te remineralisen en het haar ook te hydrateren. Daardoor oogt het vol en voelt het ook vol aan. Want door de haarverzorgingstechnologie van Nutriol®, die de hoofdhuid revitaliseert, krijgt je haar maximale vitaliteit! Je haar ziet er daardoor ook weer gezond uit. Want dat is toch wat iedereen graag wil. Gezond en ook vol haar!

Eigen ervaring

Nutriol
Resultaat van mijn dochter na 1 keer gebruik. Al veel gezonder haar

Ik gebruik de Nutriol Haarkuur zelf ook. Mijn haar voelde na het eerste gebruik al meteen vol aan. Na het wassen zag het er ook veel gezonder uit bovendien.
Mijn haar is er ook echt beter door gaan groeien. Zie hier rechts voor mijn resultaat.
Zowel mijn dochters als mijn man gebruiken ook wekelijks de Nutriol. Mijn dochter gebruikt de Nutriol en ook de conditoner van NuSkin. Ook zag haar haar er na het eerste gebruik al meteen gezonder uit. Doordat zij de conditioner ook gebruikt, heeft zij bovendien ook veel minder knuppen in haar haren. Daardoor kan ik er nu echt moeiteloos door heen kammen.
Mijn man gebruikt de Nutriol zoals gezegd ook en had na circa 6 weken resultaat. Hij gebruikte het 3 keer per week met 5 minuten inmasseren.

Resultaat van mijn na 6 weken gebruik
Mijn eigen resultaat. Ook nog tussendoor een stuk eraf wezen knippen

Wanneer heb je resultaat?

Het is heel verschillend wanneer je resultaat ziet. De meeste klanten zien na 4 tot 6 weken resultaat. Je moet het wel 2 a 3 keer per week gebruiken en 5 minuten inmasseren.

Hoe moet ik het gebruiken?

Was je haar eerst met een gewone shampoo. Spoel je haar daarna uit. Vervolgens Nutriol aanbrengen op nutriolnat haar. 1 tot 3 pompjes voor kort tot middellang haar, 3 tot 5 pompjes voor lang haar.
Daarna voorzichtig inmasseren. Masseer je hoofdhuid circa 5 minuten in met de Nutriol.

Daarna spoel je je haren goed uit met warm water.
Vervolgens kan je een Nu Skin® conditioner naar keuze aanbrengen.

Nadat je de Nutriol gebruikt hebt, kan je ook de Nutriol Hair Fitness Treatment gebruiken in combinatie met de Galvanic Spa. Dit zal het resultaat namelijk versnellen.

Wat zijn de ingrediënten?

Aqua, Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Cocoamphodiacetate,     Caprylyl Glycol, Asparagopsis Armata Extract, Glycerin, Ammonium Glycyrrhizate, Ascophyllum Nodosum Extract, Mannitol, Arginine, Calcium Pantothenate, Faex Extract, Allantoin, Biotin, Threonine, Hydrolyzed Soy Protein, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Niacinamide, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Jojoba Wax PEG-120 Esters, Lecithin, Disodium EDTA, EDTA, Citric Acid, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Parfum, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Chlorphenesin, Limonene, Linalool.

Wat zijn de voordelen?

  • Bevordert gezond en ook vol haar
  • Revitaliseert en versterkt ook het haar
  • Voorziet de haarfollikel ook van belangrijke voedingsstoffen en vitaminen
  • Remineraliseert, maar hydrateert het haar ook en verbetert het volume en de glans
  • Dermatologisch getest op veiligheid en ook op allergieën.

Hoe lang doe je er mee?

Met 1 flesje doe je ongeveer 4 a 6 weken mee. Je hoeft het ook alleen op je hoofdhuid te gebruiken. Dus je heb er daardoor veel minder van nodig dan met een gewone shampoo.
Verder vind ik de Nutriol superfijn in gebruik. Je hebt er dus ook maar heel weinig van nodig dus zo kan je er superlang mee doen.

Hoe vaak moet ik het gebruiken?

Advies is om de Nutriol 2 à 3 keer per week te gebruiken.

Maar hoe kan ik het bestellen?

 

Je kan het hieronder bestellen:

44.15 39.95In winkelmand

 

 

 

 

 

 

 

Welk haarproduct gebruik je waarvoor?

 

Haartype/conditie SHAMPOO CONDITIONER WEKELIJKSE BEHANDELING
Normaal tot vet en fijn haar Balancing Shampoo Weightless Conditioner Clarifying Shampoo & ReNu Hair Mask
(1 keer per week)
Normaal tot vet haar – voor
een glad, steil kapsel
Balancing Shampoo Rich Conditioner Clarifying Shampoo & ReNu Hair Mask
(1 keer per week)
Vet haar dat meer volume
nodig heeft
Balancing Shampoo Weightless Conditioner Clarifying Shampoo & ReNu Hair Mask
(1 keer per week)
Zeer vet haar Balancing Shampoo Weightless Conditioner Clarifying Shampoo & ReNu Hair Mask
(1 of meerdere keren per week)
Zeer droog haar Moisturizing Shampoo Rich Conditioner ReNu Hair Mask (1 tot 2 keer per week)
Zeer droog haar maar ook haar dat
veel te verduren gehad heeft
Moisturizing Shampoo Rich Conditioner ReNu Hair Mask (2 of meer keren per
week)
Droog tot normaal haar Moisturizing Shampoo Weightless Conditioner ReNu Hair Mask (1 keer per week)
Droog tot normaal haar –
voor een glad, steil kapsel
Moisturizing Shampoo Rich Conditioner ReNu Hair Mask (1 keer per week)
Haar dat ook vaak blootstaat
aan milieuvervuiling
(zwemmershaar)
Moisturizing Shampoo Rich Conditioner Clarifying Shampoo & ReNu Hair Mask
(1 tot 2 keer per week, afhankelijk van de
conditie van het haar
Ruw en krullend haar Moisturizing Shampoo Rich Conditioner Clarifying Shampoo & ReNu Hair Mask
(1 keer per week)
Dik haar – voorkeur
voor producten met
etnobotanische ingrediënten
Epoch®Ava puhi moni
Shampoo and Light
Conditioner
Epoch® Ava puhi moni
Conditioner
Clarifying Shampoo & ReNu Hair Mask
(1 keer per week)
Haar met roos Epoch® Ava puhi moni
Anti-Dandruff Shampoo
Conditioner naar keuze Clarifying Shampoo & ReNu Hair Mask
(1 keer per week)
Haaruitval of dunner
wordend haar
Nutriol® Shampoo Conditioner naar keuze Nutriol® Hair Fitness Treatment &
ageLOC® Edition Nu Skin Galvanic
Spa System® II

 

Volg jij mij al op Facebook? 

Veelgestelde vragen

 

Wanneer is er sprake van haaruitval?

Het is normaal om dagelijks zo’n 50 tot 100 haren te verliezen. Dit is haaruitval die onderdeel is van het lichaamseigen haargroeiproces. Het verlies van deze haren veroorzaakt geen kaalheid. Op het moment dat u dagelijks meer dan 100 haren verliest of de haren die terug groeien steeds zwakker worden, kan er sprake zijn van haaruitval. Vaak is deze vorm van haarverlies ongewenst en treft naast mannen ook een grote groep vrouwen. Haaruitval kan diverse oorzaken hebben. Zo kan een eenvoudig tekort aan ijzer haaruitval veroorzaken, maar kunt u ook lijden aan een zogenaamde haarziekte.

2. Waarom heb ik last van haaruitval en iemand anders niet?

Bij de meeste mensen wordt haaruitval veroorzaakt door een erfelijke factor. Dit zorgt ervoor dat u er wel last van kunt hebben en een ander niet. Naast erfelijke factoren zijn er tal van andere oorzaken die tijdelijke dan wel permanente haaruitval kunnen veroorzaken.

3. Hebben alleen mannen te maken met haaruitval?

Nee. Zowel mannen als vrouwen worden geconfronteerd met ongewenste haaruitval. In gevallen van Alopecia androgenetica, erfelijke haaruitval, hebben miljoenen Nederlandse mannen en ongeveer 1 op de 3 vrouwen te maken met haarverlies. Haarverlies kan voorkomen bij alle leeftijden en kan zich al in de puberteit uiten.

4. Hoe kan erfelijke kaalheid herkend worden?

Als u overmatige haaruitval heeft, is het belangrijk om de oorzaak hiervan vast te laten stellen. Uw huisarts en/of dermatoloog kunnen u hierbij van dienst zijn. Toch heeft Alopecia androgenetica een aantal kenmerken waar u zelf op kunt letten. Het patroon waarin erfelijke haaruitval zich voltrekt is geleidelijk, waarbij er verschillen zijn bij mannen en vrouwen. Heeft u opeens veel haaruitval, waarbij snel kale plekken ontstaan? Dan is het onwaarschijnlijk dat uw haarverlies door erfelijke kaalheid wordt veroorzaakt.

5. Welke andere oorzaken kan haaruitval hebben?

Overmatige haaruitval kan onder andere veroorzaakt worden door een slechte conditie van uw hoofdhuid. Als uw hoofdhuid onvoldoende doorbloeding heeft, krijgen zowel de huid als uw haarzakjes te weinig voedingsstoffen. Haaruitval kan ook veroorzaakt worden door het gebruik van bepaalde medicatie en medische behandelingen. Ook een vitamine A vergiftiging en een tekort aan ijzer kunnen de oorzaken zijn van uw haarverlies. Daarom wordt geadviseerd om bij haarverlies de oorzaak vast te laten stellen, zodat een passende behandeling gestart kan worden.

6. Kan stress haaruitval veroorzaken?

Stress kan eventueel haaruitval veroorzaken. Als u langdurig aan zware stress wordt blootgesteld, waarbij ook klachten als oververmoeidheid, een verhoogde bloeddruk en zelfs hyperventilatie ontstaan, kan haaruitval optreden. Uw lichaam kan de hoeveelheid adrenaline niet meer voldoende afbreken, waardoor andere lichaamsprocessen verstoord worden. Naast aantasting van de hoofdhuid, kan de haargroei nadelig beïnvloed worden. Stress zal op zichzelf doorgaans geen haaruitval veroorzaken, maar kan dit proces wel versnellen.

7. Heeft de manier waarop ik mijn haar verzorg invloed op het haarverlies?

Jazeker. Zowel uw hoofdhuid als uw haar zijn gebaat bij de juiste verzorging. Dit zit niet alleen in het gebruik van geschikte verzorgingsproducten. Let bijvoorbeeld altijd op bij het drogen van uw haren met een föhn. Zet de föhn niet direct op het haar en zet de föhn niet op de warmste stand. Uw haar kan hier door beschadigen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van stijl- en krultangen. Door de middelste warmtestand te gebruiken droogt of krult uw haar ook, maar wordt het wel beter behandeld. Kleurt, verft of permanent u uw haar? Ga dan verstandig om met het gebruik van de producten die u daarbij gebruikt. Als u niet zeker bent hoe u een kleuringsproduct moet gebruiken, ga dan naar uw kapper. Deze kan u direct informeren over de haarproducten die bij een goede haarverzorging passen.

8. Ik heb schildklierproblemen, kan dit de oorzaak zijn voor mijn haarverlies?

Ja. Zowel een traag werkende als een te snel werkende schildklier kunnen haarverlies veroorzaken. Schildklierproblemen veroorzaken bij de ene persoon meer haaruitval dan bij de andere. Als u haaruitval heeft door een slecht functionerende schildklier, is dit met de juiste medicatie vaak te herstellen. Het is belangrijk dat u goed wordt ingesteld op het schildkliermedicijn, daarom zal de behandelend arts uw bloed regelmatig controleren.

9. Ik heb onlangs een operatie ondergaan, nu valt mijn haar uit. Kan dit door de operatie veroorzaakt worden?

Ja. Zeker ingrijpende operaties en de weerslag die deze op uw lichaam hebben, kunnen acuut haarverlies veroorzaken. Uw haarzakjes worden ontregeld en uw haar valt uit. Het haarverlies dat optreedt na een operatie is  meestal  slechts tijdelijk en uw haren groeien daarna dus weer terug.

10. Sinds ik een streng dieet volg, merk ik dat ik meer haar verlies dan gewoonlijk. Is dit normaal?

Diëten waarbij u dagelijks weinig proteïnes binnenkrijgt, kunnen een proteïnetekort tot gevolg hebben. Hierdoor komt het haargroeiproces in de rustfase terecht. Houdt het proteïnetekort langdurig aan, dan krijgt u soms zelfs te maken met zwaar haarverlies. Uw haar laat dan eenvoudig los. Op met moment dat het proteïnetekort wordt aangevuld, stopt de haaruitval.

11. Welke vormen van haaruitval zijn tijdelijk?

Haaruitval lijdt niet altijd tot volledige kaalheid en hoeft ook niet blijvend te zijn. Met name haaruitval die veroorzaakt wordt door medicijngebruik en medische behandelingen, is tijdelijk van aard. Bij bepaalde haarziekten die onder controle zijn, is het haarverlies eveneens niet blijvend. Uw behandelend arts kan u meer vertellen over de aard en duur van de haaruitval.

12. Wanneer groeit mijn haar weer terug?

Dit is afhankelijk van de oorzaak en de mate waarin uw haar is uitgevallen. Op het moment dat de veroorzakende factor wordt weggenomen kan het natuurlijke haargroeiproces zich herstellen. Na medische behandelingen zijn in de regel resultaten het snelste zichtbaar. Het kan echter ook een aantal maanden duren, voordat uw haar weer gaat groeien.

13. Wat is de oorzaak?

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Om haaruitval effectief te behandelen, is het noodzakelijk om de oorzaak te kennen. In sommige gevallen is er (nog) geen oplossing en laten artsen de haaruitval op zijn beloop.

14. Zijn er verschillen in de oorzaken van haaruitval bij mannen en vrouwen?

Haaruitval bij vrouwen kent meer oorzaken dan bij mannen. Daarnaast ziet een mannelijk haaruitval patroon er anders uit dan bij vrouwen. Mannelijke haaruitval begint in de regel aan de voorzijde, waarbij een terugtrekkende haarlijn en dieper wordende inhammen zichtbaar zijn. Haaruitval bij vrouwen heeft een meer verspreid patroon. De gehele haardos wordt dan dunner.

15. Waarom zie ik weinig vrouwen met haaruitval?

Percentages en aantallen lopen uiteen, maar geschat wordt dat zo’n 25 tot 40% van de vrouwen op de een of andere manier te maken heeft met ongewenste haaruitval. De meeste vrouwen zijn prima in staat om het haarverlies voor de buitenwereld verborgen te houden. Veel vrouwen kiezen voor een haarwerk of camoufleren het dunner wordende haar met opgestoken lokken. Daarnaast bestaan er nog diverse tijdelijk werkende haarverdikkingsproducten.

16. Ik heb gehoord dat ik Alopecia androgenetica heb, welke behandelingen zijn er voor mij beschikbaar?

Mannelijke kaalheid die zich in een beginfase bevindt, kan behandeld worden met het gebruik van haargroeimiddelen. Je kan hiervoor Nutriol of de Hair Fitness Treatment in combinatie met de Galvanic Spa gebruiken. De haaruitval wordt geleidelijk aan minder.

17. Zijn er verschillende oplossingen om de oorzaken van haaruitval bij mannen en vrouwen te behandelen?

Hoe het haarverlies behandelt kan worden, hangt grotendeels af van de oorzaak. U kunt het haarverlies soms verminderen door het gebruik van Nutriol of de Hair Fitness Treatment in combinatie met de Galvanic Spa. De haaruitval wordt geleidelijk aan minder. Mannen kunnen bovendien een beroep doen op haargroeimiddelen als Finasteride en Dutasteride. Deze middelen zijn echter ongeschikt voor het gebruik door vrouwen.

18. Is een haartransplantatie ook geschikt voor vrouwen?

Mannelijke kaalheid kan ook bij vrouwen een oorzaak zijn voor overmatige haaruitval. De technieken die bij haartransplantaties worden toegepast, zijn door de jaren heen verbeterd en ook verfijnd. Uw haar hoeft niet (meer) altijd gemillimeterd te worden om een behandeling te ondergaan. Dit maakt een haartransplantatie ook een geschikte behandeling voor vrouwen met Alopecia androgenetica. De haarsparende haartransplantatie wordt door meerdere klinieken aangeboden. Vraag bij diverse aanbieders een prijsopgave aan, zodat u de mogelijkheden en reeds bereikte resultaten met elkaar kunt vergelijken.

19. Kan haaruitval voorkomen worden?

Haarverlies veroorzaakt door medicijngebruik, een medische behandeling of een haarziekte is moeilijk te voorkomen. Een gezonde levensstijl met een afwisselend en verantwoord voedingspatroon kan echter wel de kans op het verlies van uw haren verminderen. Vermijd langdurige blootstelling aan stress en wees lief voor uw hoofdhuid en haardos. Laat uw haren na het wassen vanzelf drogen, waarbij u het gebruik van een te warme föhn voorkomt. Kies voor de juiste verzorgingsproducten en verwen uzelf af en toe eens met een hoofdhuidmassage. Dit verbetert de doorbloeding van de huid, wat de haarzakjes ten goede komt.

20. Heeft de manier waarop ik mijn haar verzorg invloed op ongewenste haaruitval?

Ja. Haarverzorging is zeker van invloed op de conditie van uw haar. Behandelingen als permanenten en haarkleuringen die regelmatig worden uitgevoerd laten hun sporen na. Tegelijkertijd wordt uw haar met het ouder worden ook droger en verliest het veerkracht. In combinatie met een verkeerde verzorging kan het haar sneller breken, er broos uit zien en zelfs uitvallen. Voor de beste haarverzorging is een ervaren kapper de aangewezen persoon. Bij de kapper krijgt u ook advies over de verzorgingsproducten die passen bij uw haartype.

21. Is het mogelijk dat door het gebruik van een verkeerde kam of borstel mijn haar uitvalt?

Verschillende haarborstels en kammen zijn geschikt voor dik, dun, steil, krullend en ook kroeshaar. Deze diversiteit is niet voor niets. Door uw haren te kammen en te verzorgen met een geschikte kam, vermijdt u problemen zoals breekbaarheid en staticiteit. Weet u niet welke borstel of kam u het beste voor uw kapsel kunt gebruiken? Uw kapper kan u hierover informeren. Sowieso wordt het gebruik van plastic borstels vaak afgeraden. Uw haar kan door het plastic namelijk erg statisch worden.

22. Is het waar dat ijzertekort haaruitval kan veroorzaken?

Ja. Uw lichaam heeft voldoende ijzer en andere mineralen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Een langdurig tekort aan ijzer kan haaruitval tot gevolg hebben. Vermoedt u een ijzertekort? Dit kan eenvoudig met een bloedonderzoek aangetoond worden. Bloedarmoede oftewel een gebrek aan ijzer komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Zeker na heftig bloedverlies door bijvoorbeeld een ingrijpende operatie of door een voedingspatroon waarin ijzer nauwelijks voorkomt, denk aan vegetariërs, kan ijzertekort zich voordoen. In geval van een gebrek kan het tekort aangevuld worden met een voedingssupplement.

23. Heeft een pruik invloed op haaruitval?

Nee, normaal gesproken niet. Je kan dan ook rustig een haarstukje of een haarwerk dragen. Dit heeft geen negatieve invloed op je natuurlijke haargroei. De haarwerken worden meestal ook gemaakt van materialen die ademen. Uw hoofdhuid gaat daardoor niet zweten. Let op dat haarwerken of pruiken die bijvoorbeeld te strak zitten wel invloed kunnen hebben op de haarsituatie.

24. Kan ik een haarwerk en een haargroeimiddel met elkaar combineren voor snellere resultaten?

Ja je kan een haarwerk en het gebruik van een haargroeimiddel met elkaar combineren. Uw natuurlijke haargroei wordt immers niet benadeeld door het dragen van een haarwerk.