Menu Sluiten

Snel afvallen – 5 kilo afvallen – 11 tips

Je wilt snel 5 kilo afvallen?

Als je een tijdje ongezond hebt geleefd dansnel afvallen
ben je de eerste kilo’s vaak snel kwijt als je
kleine veranderingen maakt.
Met deze tips zul je al snel een kilo afvallen in
een week! Aan de slag!

 

1. Drankjes vervangen

Je dagelijkse dranken bevatten doorgaans meer calorieën dan je zou verwachten. Een glas vruchtensap uit een pak bevat al snel net zoveel calorieën als een glas cola. Dranken met alcohol bevatten zelfs nog meer calorieën. 5 Kilo afvallen wordt erg lastig als je zoveel suiker drinkt!

In de winter heb je waarschijnlijk meer gedronken dan normaal. Ook ben je misschien gewend geraakt aan het drinken van fris en (niet verse) sapjes. Breek met deze gewoonte om veel calorieën te besparen. Ga over op water, koffie, groene thee of groene smoothies. Probeer alcohol te beperken. Je zult al snel merken dat je niet eens trek meer hebt in frisdrank!

2. Verse en lichte maaltijden

Nu de winter achter ons ligt kunnen we ook wel stoppen met de stevige winterkost. Het is weer tijd voor lekkere lichte maaltijden met verse ingrediënten. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere salade vanavond en variëer tijdens de lunch door te kiezen voor kwark met verse vruchten of ontbijt met een verse vruchtensmoothie.

Kies voor zoveel mogelijk verse groenten en fruit, en probeer echt te variëren. Hierdoor stimuleer je je stofwisseling en zul je die 5 kilo vet eenvoudiger verbranden.

Lees ook: Vegan lunchinspiratie

3. Ga een weekje balansen of detoxen

Je kunt eenvoudig wat winterkilo’s verbranden door een weekje of twee te gaan balansen. Kies ervoor om gezonder te eten, waardoor je ook afvalt – zoals  Detox Puur Eten. Klik hier om een voorbeelddag te downloaden

Wist je trouwens dat je snel 5 kilo afvalt als je je lichaam zuivert van afvalstoffen? Door een weekje te detoxen kun je al snel een paar kilo verliezen doordat je darmen goed worden schoongespoeld!

4. Vervang je tussendoortjes

Vette snacks en lekkere zoete chocoladerepen horen niet thuis in de lente. Vervang je ongezonde tussendoortjes zoveel mogelijk door gezonde varianten. Probeer bijvoorbeeld veel tussendoortjes te vervangen door vers fruit en rauwe groente. Hier zitten weinig calorieën in en het vult bovendien goed. Het is makkelijker om 5 kilo af te vallen als je niet de hele tijd honger hebt!

5. Meer vitaminen, mineralen, vezels en anti-oxidanten!

Als je aan het afvallen bent is het belangrijk dat je wel gewoon alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. Denk eraan dat je voldoende vitaminen, mineralen, vezels en anti-oxidanten binnen krijgt. Voor een deel vind je deze voedingsstoffen juist in gezondere voeding (zoals in groente, fruit en volkorenproducten). 

6. Vind vervanging voor je grootste troost

Doordat we in de winter veel meer eten dan goed voor ons is, kan het zijn dat je langzaam ‘verslaafd’ bent geraakt aan eten. Merk je dat je de avond niet meer door komt zonder koekjes, kaas of chocolade? Dan is eten voor jou wellicht een manier geworden om troost en comfort te vinden. Dit is geen gezonde ontwikkeling!

Word jezelf bewust van je afhankelijkheid van eten en ga ‘afkicken’. Herken de momenten waarop je regelmatig eet (zoals in de avonden) en zoek uit hoe je jezelf af kunt leiden. Of wellicht kun je je ongezonde snacks vervangen voor iets gezonds. 

7. Probeer te matigen

Neem gewoon iets minder van alles. Ontdek hoeveel jouw lichaam eigenlijk nodig heeft en eet niet meer uit gewoonte. Luister naar je lijf en schep niet standaard een tweede keer op tijdens het diner. 

8. Naar buiten op je hardloopschoenen (of in je skates)!

Als je wilt afvallen zul je moeten bewegen! En wat is nu een mooiere tijd dan buiten bewegen in de lente? Je kunt heerlijk genieten van de zon in je rug zonder dat het zweet je direct aan alle kanten uitbreekt.hardlopen

Lekkere lente-sporten die je direct kunt ondernemen zijn hardlopen, wandelen en skaten. Je kunt het sporten leuker maken door lekker te wandelen met een vriend(in) of je hond. Samen sporten is gezellig en gezond!

Lekker sporten verhoogt je stofwisseling waardoor je makkelijker afvalt en minder snel aan zult komen.

9. Dagelijkse beweging opvoeren

Word je bewust van je dagelijkse beweging en probeer er meer van te krijgen. Je stapt iedere dag in de auto of het ov, maar is het misschien mogelijk om met je fiets naar je werk te gaan? Of kun je met de fiets tot een bepaald knooppunt gaan (bijvoorbeeld tot het treinstation)?

Betrap je jezelf erop dat je automatisch kiest voor roltrappen en liften? Dwing jezelf dan de trap te nemen. Haal die kleine boodschap lopend of met de fiets en start vandaag nog met tuinieren! Ook in het huishouden kun je veel beweging krijgen, tijd dus voor de grote lente-schoonmaak!

10. Laat je spieren groeien

Spiertraining lijkt saai en vervelend maar kan eigenlijk heel leuk zijn. Het leuke ervan is namelijk dat je erg snel resultaat kunt zien als je jezelf een beetje uitdaagt. Bovendien is het laten groeien van je spiermassa een goede investering in je figuur. Spierweefsel verbranden namelijk (ook in ruststand) veel meer calorieën dan vetweefsel.

Hoe meer spiermassa je hebt, des te minder snel je aan zult komen. Spieren ‘verzekeren’ je dus min of meer tegen het jojo effect. Bovendien voel je je met meer spiermassa sterk en gezond!

Wil je weten hoe je je spieren snel laat groeien door middel van korte trainingen in je eigen huiskamer? Lees dan hier verder …

11. Sleep mensen mee in je gezonde bui!

Ben je enthousiast geworden en wil je lekker die paar kilo verbranden de komende weken? Verspreid dan je enthousiasme en sleep je gezinsleden, vrienden en familie mee in je poging om gezonder te leven.

Afvallen wordt niet alleen makkelijker als iedereen om je heen meedoet, het wordt ook een stuk leuker. Door elkaars vooruitgang bij te houden blijft iedereen gemotiveerd om door te gaan!

Wil je snel en gezond 5 kilo afvallen?

Wil je leren hoe je eenvoudig gezond kunt leven en op een verantwoorde en snelle manier 5 kilo kunt afvallen? Schrijf je dan in voor mijn online afslankprogramma van 12 weken.

Dit programma helpt je gezond eten leuk, makkelijk en moeiteloos te maken.

In kleine stappen, met slimme hacks en nieuwe gewoontes. Zo wordt gezond eten steeds makkelijker! 😁

Word slanker, gezonder, fitter en blijer met je lijf. Met  ons online afslankprogramma Healthy & Fit in 12 weken lukt het je wél om die Tony chocoladerepen te laten liggen en te kiezen voor gezond en lekker eten.

Lees meer over het Healthy & Fit programma en schrijf je direct in…

 

Zoek jij een extra Booster / een extra vetverbrander? Kijk dan hier:

Klik op de afbeelding voor meer info

   

 

 

Volg ons ook op Social Media

Vond je dit artikel leuk? Deel het op social media