Menu Sluiten

Vlechten zijn hip!

Vlechten zijn hip. 15 Vlecht kapsels die jouw dag (en look) maken!

Vlecht kapsels die je dag in één keer goed maken. Vlecht ideeën die een bad hair day omturnen in één van je meest glorieuze dagen van de week. 15 Hippe, romantische en coole kapsels kapselfoto’s. Vlecht erop los!

Vlechten kunnen je dag (en je look) redden. Al met een paar kleine vlechtjes hier en daar in je haar los je niet alleen een bad hair day op, maar voeg je ook iets extra’s aan je haar toe. Vlechten hebben iets magisch, iets onweerstaanbaars. Je kunt ze gebruiken als kleine details, accessoires als het ware, of om er je kapsel vorm mee te geven.

Vlechten zijn op dit moment weer helemaal ‘fashion forward’. Celebs gaan momenteel op grote schaal voor vlechten en internet staat ‘bol’ van de tutorials. Maar eigenlijk is er niets nieuws aan. Vlechten zijn terug van niet-weggeweest, om het zomaar te zeggen. De afgelopen seizoenen, de afgelopen jaren, hebben we ze altijd wel op één of meerdere catwalks gezien.

Wij doken in ons archief en de haalden de beste vlechtkapsels van de afgelopen tijden tevoorschijn. Wij deden er zelf enorm veel inspiratie van op en lopen hier op de redactie tegenwoordig allemaal met vlechtjes rond. Kijk maar eens wat jij ermee kunt.

Deze mini-gids ‘vlecht kapsels’ beslaat maar liefst drie pagina’s. Vergeet niet om door te klikken naar de volgende pagina’s.

 

Vlecht kapsel 1: piekerig vlecht kapsel

Laten we beginnen met dit nonchalante, gewild piekerige vlechtkapsel waarbij de vlechten als een krans om het hoofd liggen. Dit kapsel is vrij eenvoudig.

Maak een middenscheiding, vlecht het haar aan weerszijden van de scheiding, breng de vlechten achter de oren langs naar achteren waarbij ze elkaar laag in de nek kruisen. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Trek plukjes haar rond je gezicht los voor dat nonchalante en moderne gevoel. Ook van achteren mag het haar pieken.

Vlecht kapsel 2: ingevlochten knotje

Dit vlechtknotje met een retro twist is superchic. Hier is het haar heel netjes naar achteren gebracht en vervolgens in een gevlochten knot verwerkt.

Vlecht kapsel 3: lage vlechtknotjes

Supergeraffineerd dit kapsel met twee superstrakke vlechtknotjes in de nek en met een zijscheiding die van achteren een middenscheiding wordt. Voor dit kapsel ga je heel netjes te werk en gebruik je veel product (een gel of een haarcrème) om elk haartjes op z’n plaats te houden.

Vlecht kapsel 4: vlecht als diadeem

Dit schitterende vlechtkapsel is tijdloos. Vlecht je haar overdwars langs je voorhoofd in zodat het als een diadeem rond je gezicht ligt. De haarband op deze foto is een extra maar hoeft niet. Je kunt het haar helemaal naar achteren toe vlechten.

Zoals je ziet, hoeft de vlecht niet perfect te zijn. Door het rommelige krijgt het geheel beweging, je zou er met een beetje fantasie bloemen of krullen in kunnen zien. Heel mooi is ook het contrast met de rest van het haar dat wel heel strak is getrokken.

Vlecht kapsel 5: flirterige zijvlecht

Een flirterig zijvlecht is altijd goed. Het haar op deze foto is heel los gevlochten en de vlecht zelfs is niet helemaal doorgetrokken tot het uiterste puntje van het haar, maar houdt zo’n vijf centimeter eerder op. En zien we daar niet ook een klein vlechtje aan de andere kant? Nogmaals, met vlechten is het vooral experimenteren! Alles mag en eigenlijk staat gewoon alles leuk!

Vlecht kapsel 6: losse visgraatvlecht

     

Deze visgraatvlecht is ongelooflijk cool en ‘fashion forward’. We simply love it. Het kapsel bestaat van achteren uit een losse visgraatvlecht; van voren is het haar luchtig omhoog getoupeerd. En vanuit de nek valt er een klein vlechtje heel nonchalant over de schouder naar voren.

In dit kapsel werd voor het kleine vlechtje een haarstreng gebruikt zodat het uiteinde van het vlechtje lekker wild kon worden getoupeerd zonder schade aan het haar. Vergeet niet om dit vlecht kapsel goed met haarspray te fixeren!

Vlecht kapsel 7: winters vlecht kapsel

Dit vlecht kapsel dat we op de catwalk van Moncler Gamme Rouge zagen, is misschien niet iets om letterlijk te kopiëren (dat geldt vooral voor de sneeuwspray), maar je kunt er wel ideeën van opdoen! Het idee is hier volgens ons: vlecht er maar op los, draai en twist de vlechten zoals je wilt en werk ze af met wat voor product dan ook: een mat product, hoogglans of misschien wel met uitwasbare haarkleuren in poedervorm. Wees creatief!

Vlecht kapsel 8: superbewerkelijk vlechtkapsel

    

Dit kapsel is ongelooflijk bewerkelijk. Het is tot in de kleinste details uitgewerkt. Dit is niet een kapsel dat je zelf even snel thuis nadoet, maar misschien heb je een handige vriendin die de tijd heeft genomen om wat vlecht-tutorials op internet te bekijken?

Hier nog een ongewikkelde vlechtkapsel van dezelfde fashion show. Het gevlochten knotje laag in de nek is als een soort ‘schelp’. Echt heel boeiend. Het kapsel mag in z’n geheel dan best moeilijk zijn, het knotje op zich doe je gemakkelijk na.

Vlecht kapsel 9: twee superstrakke vlechtknotjes

Deze twee superstrakke knotvlechtjes kunnen hoofdpijn opleveren (de modellen backstage klaagden erover). Mooi zijn ze wel. Maak ze wat minder strak om jezelf pijn te besparen. Dit kapsel is vlot en ook leuk met een pet. Van voren ziet het er cool uit en als je je omdraait, piepen de knotjes als een verrassing onder de pet uit. Echt een idee voor een pittig look!

Vlecht kapsel 10: superlange ‘boho’-vlecht

De lange boho-vlecht is gecombineerd met een lange lok van voren die met haarproduct een beetje ‘viezig’ is gemaakt. Je kunt dit doen met een haarcrème of gel, maar je kunt het haar van voren natuurlijk ook anders doen (een zijscheiding, een middenscheiding).

Hier komen natuurlijk wel wat haarstrengen aan te pas die je eerst met je eigen haar in een paardenstaart samenbindt. Daarna ga je vlechten en over het elastiekje dat alles bij elkaar houdt, strik je een lintje. Supermooi!

Vlecht kapsel 11: design vlecht kapsel

Dit kapsel ziet er ingewikkeld uit maar is vrij eenvoudig na te doen. Je maakt een zijstaart, vlecht ‘m en legt ‘m dan over je hoofd naar de andere kant. So easy!

Vlecht kapsel 12: twee zijvlechtjes

Het is zo gemakkelijk na te doen en ziet er echt heel mooi uit. Vergeet niet om je haar achter op je hoofd een beetje te touperen zodat het mooi opbolt. Dit vlechtkapsel is een ideale uitkomst voor dagen waarop je haar even niet wil. Het is ook een kapsel waardoor je weer zin krijgt om je lange, fladderige jurk uit de kast te halen.

Vlecht kapsel 13: ingevlochten kapsel

Dit kapsel is supermooi maar niet gemakkelijk! Petje af als het je lukt om het na te doen (hier moet de handige vriendin er waarschijnlijk weer aan te pas komen). Het geheim zit ‘m vooral in het goed opdelen van je haar in verschillende haarsecties. Wat rode lippenstift en een beetje eyeliner en je ziet er echt fantastisch uit.

Vlecht kapsel 14: romantisch vlechtkapseltje

Vlechtkapsels hoeven echt niet altijd heel netjes en strak eruit te zien. Het kan juist heel mooi zijn om het wat piekerig of, zoals op deze foto, rommelig te maken. Steile piekjes hier en daar maken het modern, een rommelig effect maakt je vlechtkapsel romantisch! ’t Is maar in wat voor een mood je bent.

Vlecht kapsel 15: hippy kapsel met vlechtjes

vlechten

Dit is laatste vlechtkapsel uit deze fotoserie en ook hier kom je heel goed mee weg. Ook dit kapsel is weer vrij eenvoudig te maken. Een super idee voor een popconcert of een avondje stappen!
Bron: trendstyle.nl

Zoek je nog een goede conditioner of shampoo voor je haren? Lees dan hier verder……..